image
image

На Львівщині за тиждень ще 625 людей захворіло на кір


На Львівщині за тиждень ще 625 людей захворіло на кір
Ярина Кучерява
За минулий тиждень зареєстровано 625 випадків кору у Львівській області, в тому числі 430 дітей до 17 років, що становить 68,8%, серед дорослих – 195 випадків (31,2 %).
«Найбільше випадків зареєстровано у віковій групі 5-9р. 73,7% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 376 осіб ( 60,2%), у тому числі 232 дітей віком до 17 років», – розповіла лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

73,7% хворих – взагалі не вакциновані. Оскільки лікарні переповнені хворими, серед батьків поширюється паніка через некомфортні умови перебування у стаціонарі. Проте, зі слів лікарки, хворим у госпіталізації не відмовляють.
“Кожен сімейний лікар попереджав: не хочете вакцинуватись – готуйтесь захворіти, особливо під час спалаху. Також профільні лікарні не можуть вмістити усіх хворих. Основна мета зараз – перепрофілювати відділення так, щоб, наприклад, хворі з проносом і ангіною, не зустрілися з хворими на кір. Під час спалаху можна жертвувати комфортом і кожному хворому ніхто не гарантує одномісної палати. Головне – надати медичну допомогу. Спалах – це надзвичайна ситуація, яка потребує розуміння», – каже Наталія Тімко.
Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні хворі на кір від 29 днів до 2 років з батьками госпіталізуються у бокси приймально-діагностичного відділення. Їх небагато. Діти старше 2 років і до 10 – один з корпусів 3-ого відділення Кирила і Мефодія, 22, старші – 7 відділення на вул. Лисенка, 45.
«Кожна людина має прийняти для себе рішення. Хто хоче, той щепиться і має комфорт вдома, а хто не хоче, той хворіє і опиняється у переповненому стаціонарі. Але незнання породжує міфи, а паніка у соцмережах щодо «страшної» вакцини зробила своє. У сьогоднішній ситуації карантин у школах, на жаль, не врятує, бо інкубаційний період вірусу кору – 21 день. За цей час після карантину все одно до класу прийде вже заразна дитина в кінці інкубаційного періоду і всі знову почнуть хворіти повторно. Якщо б всі були вакциновані двічі, як це мало би бути, то небезпеки не було. Зупинити це може лише хвороба або двократна вакцинація», – розповіла LMN Наталія Тімко.
Фото: Уніан
На Львівщині за тиждень ще 625 людей захворіло на кір На Львівщині за тиждень ще 625 людей захворіло на кір Reviewed by Sambir.misto.in.ua on січня 13, 2019 Rating: 5
21
Зображення для теми від користувача Jason Morrow. На платформі Blogger.