image
image

Прорив дамби й перші жертви: які наслідки негоди на Заході

24tv.ua

На Заході України вже кілька днів вирує жахлива негода. У Чернівецькій області злива буквально знесла дамбу, а також затопила міст. Місцеві ЗМІ повідомляють, що через негоду вже загинули люди. Однак у МВС кажуть, що жертв немає.

Знесення дамби

Загалом пошкоджено 160 метрів дамби в селі Банилів, однак вода продовжує її руйнувати. Про це повідомили на сторінці Державного агентства водних ресурсів України у фейсбуці.


Інженер Сторожинецького управління водного господарства Анатолій Джал у коментарі "Суспільному" повідомив, що наразі перелив незначний, втім може збільшитись через опади.

Рятувальники прибули на місце події, однак роботи з укріплення дамби довелося припинити, оскільки є небезпека для життя людей. Тому рятувальники продовжують просто чергувати.

Людей вже попередили про можливу евакуацію.


Зауважимо, що в Україні вже понад тиждень вирує негода. А сильні опади призводять до того, що рівень річок підіймається. 

На Буковині прорвало дамбу / Фото Державного агентства водних ресурсів України

Село банилів, де нагода знесла дамбу: карта

Затоплений міст

Він розташований на річці Прут, дещо західніше дамби. У селищі Маршинці, що біля самого кордону з Румунією, вода піднялася на понад 5 метрів, пише "Суспільне".

Водночас вода постійно продовжує прибувати. Піковий рівень очікують лише в ніч проти 23 червня.

затопило міст, Буковина
Затоплений міст на Буковині / фото "Суспільного"

Прорив дамби й перші жертви: які наслідки негоди на Заході Прорив дамби й перші жертви: які наслідки негоди на Заході Reviewed by Sambir.misto.in.ua on червня 23, 2020 Rating: 5
21
Зображення для теми від користувача Jason Morrow. На платформі Blogger.