image
image

Ось так у Самборі розкрадають гроші. На вершині цієї пірамідки місцева влада…

Ось так у Самборі розкрадають гроші. На вершині цієї пірамідки місцева влада…

НА ЛЬВІВЩИНІ ПРАВООХОРОНЦІ ВИКРИЛИ ЗЛОВМИСНИКІВ, ПРИЧЕТНИХ ДО РОЗКРАДАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ
Повідомляє спільнота Самбір
Під час закупівлі спеціальної комунальної техніки вони заволоділи коштами на суму 1,2 мільйона гривень.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини разом зі слідчими поліції області та за процесуального керівництва прокуратури Львівської області припинили діяльність організованої злочинної групи, якою було налагоджено схему розкрадання бюджетних коштів у особливо великих розмірах.

Так, у березні минулого року комунальне підприємство однієї з міськрад Львівщини оголосило тендер на закупівлю дорожньої комбінованої машини (з піскорозкидальним, поливо-мийним та іншим обладнанням). За його результатами з переможцем було укладено відповідний договір, а в подальшому - підписано акт приймання комунальним підприємством передбаченої спецмашини.  Проте, як встановили правоохоронці, техніку поставляв інший суб’єкт господарювання. Причому за ціною, завищеною на 799,1 тисячі гривень.

У червні за аналогічною схемою комунальне підприємство придбало ще одну одиницю спеціальної комунальної техніки.  За самоскид МАЗ воно переплатило 394,3 тисячі гривень. Таким чином чиновники незаконно  заволоділи бюджетними коштами на 1,2 мільйона гривен.

Директору комунального підприємства, а також керівнику та заступнику філії підприємства - постачальника спецтехніки, повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Львівської області, за матеріалами Управління захисту економіки у Львівській області
Ось так у Самборі розкрадають гроші. На вершині цієї пірамідки місцева влада… Ось так у Самборі розкрадають гроші. На вершині цієї пірамідки місцева влада… Reviewed by Sambir.misto.in.ua on лютого 12, 2019 Rating: 5
21
Зображення для теми від користувача Jason Morrow. На платформі Blogger.