image
image

Нежить та кашель не привід залишати дитину вдома, – Уляна Супрун

Нежить та кашель не привід залишати дитину вдома, – Уляна Супрун

Очільниця МОЗ Уляна Супрун запевнила, що нежить та кашель не перешкода для відвідування дитячого садочку. Каже, інколи дитину справді треба залишити вдома, але в деяких випадках це зайве.
“За рекомендаціями Американської Академії Педіатрії, нежить чи кашель, який триває після перенесеної хвороби не є завадою для відвідування садочка чи школи. Лише у випадку якщо виконуються три певні умови”, – каже Супрун.
Перша умова – дитину повинен оглянути лікар і дозволити відвідування навчального закладу. Друга – температура тіла не більше 38 градусів. Очільниця наголосила, що температура має бути в нормі сама по собі, а не в результаті зниження ліками. Третя умова, якщо дитина жвава, активна, адекватна та добре почувається.
“Винятки становлять періоди епідемії грипу, – підкреслила Уляна Супрун.- В такий час кашель, нежить, чи хворе горло — вагома причина залишити дитину вдома”.
Очільниця МОЗ стверджує, якщо є хворе горло, кашель чи нежить, а температура вища за 38, то потрібно йти на прийом до лікаря. Якщо дитині складно їхати в лікарню — порадьтеся з лікарем. За потреби він може вирішити здійснити візит додому.
“Дитина, що перехворіла на застуду, може бути заразною ще до двох тижнів, незалежно від того, є нежить чи кашель, чи вже ні, – каже Супрун. – Крім цього, людина, що поки виглядає здоровою і захворіє тільки наступного дня, також може розповсюджувати хворобу. Тому так важливо, щоби діти в колективі регулярно мили руки. Це ефективно стає на заваді інфекцій.”
Зі слів Супрун, впускати дитину до навчального закладу не варто, коли через хворобу дитина не може брати участь в усіх заняттях. Вона втомлюється, потребує сну, в поганому гуморі, плаксива і неактивна. Таке може бути навіть за відсутності різних симптомів.
Очільниця МОЗ запевнила, що надійний захист від грипу дає щеплення. Американська Академія Педіатрії наполягає на вакцинації проти грипу дітей, старших за 6 місяців. За відсутності протипоказань таке щеплення потрібно робити дітям щороку.
Нежить та кашель не привід залишати дитину вдома, – Уляна Супрун Нежить та кашель не привід залишати дитину вдома, – Уляна Супрун Reviewed by Sambir.misto.in.ua on лютого 17, 2019 Rating: 5
21
Зображення для теми від користувача Jason Morrow. На платформі Blogger.