image
image

З 1 вересня школярі носитимуть світловідбивні жилети

З 1 вересня школярі носитимуть світловідбивні жилети

Володимир Гройсман представив зразок жилета
Володимир Гройсман представив зразок жилета / Урядовий портал

З 1 вересня учні 1-4 класів повинні будуть носити спеціальні світловідбивні жилети. Усе Задля більшої безпеки на дорогах. Жилети будуть індивідуальними та безкоштовними.
Забезпечити школярів жилетами вирішили ще навесні під час всеукраїнської Координаційної наради з питань безпеки дорожнього руху. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вже продемонстрував зразок такого жилета батькам, що зібралися в Києві на обговорення ініціативи "Чужих дітей не буває".
Всі учні мають бути зі спецжилетами, які дадуть можливість дитині бути помітною в темну пору доби. Треба створити систему захисту дітей. Питання безпеки на дорогах тут має надважливе значення,
– сказав Гройсман.
Як працює світловідбивний жилет?Світловідбивний жилет обладнаний сірою стрічкою, яка має властивість відбивати промені світла в точки з найменшим розсіюванням. Правила, пов'язані з носінням жилета під час дорожнього руху, були схвалені багатьма країнами: Австрія, Хорватія, Чеська Республіка, Фінляндія, Іспанія, Португалія, Італія, Чорногорія та Словаччина.
З 1 вересня школярі носитимуть світловідбивні жилети З 1 вересня школярі носитимуть світловідбивні жилети Reviewed by Sambir.misto.in.ua on липня 11, 2019 Rating: 5
21
Зображення для теми від користувача Jason Morrow. На платформі Blogger.