image
image

Медведчук і Бойко допомагають "Газпрому" не виплачувати Україні 3 мільярди доларів, – "Нафтогаз"

Медведчук і Бойко допомагають "Газпрому" не виплачувати Україні 3 мільярди доларів, – "Нафтогаз"

Медведчук і Бойко у Москві
Медведчук і Бойко у Москві / Getty Images

Зустрічі керівників членів партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука та Юрія Бойка з представниками російської влади та проведення переговорів щодо газу можуть свідчити про те, що ці політики допомагають "Газпрому" ухилитися від виплати 3 мільярдів доларів боргу "Нафтогазу".
Бойко та Медведчук 10 липня вкотре побували з візитом у Москві, де зустрілися з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим. З-поміж іншого політики обговорювали відновлення переговорів про транзит російського газу до Євросоюзу через Українську газотранспортну систему. Хоч на такі переговори політиків ніхто не уповноважував і це не входить д їхньої компетенції.
"Газпром" заборгував "Нафтогазу" вже майже 3 мільярди доларів. У перерахунку на кожну українську родину – це приблизно 200 доларів. Дії Медведчука та Бойка можуть свідчити про те, що вони намагаються допомогти "Газпрому" ці гроші нам не віддавати,
– заявив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко
Він наголосив, що Медведчук та Бойко "фактично допомагають "Газпрому" зловживати своїм монопольним становищем" на ринку постачання газу. Глава "Нафтогазу" також закликав Медведчука і Бойка публічно закликати "Газпром" сплатити борг "Нафтогазу" за рішеннями Стокгольмського арбітражу.
Що відомо про борг, який "Газпром" має сплатити "Нафтогазу"?22 грудня 2017 року "Нафтогаз" заявив, що виграв арбітраж проти "Газпрому" у справі про постачання газу. Також "Нафтогаз" домігся зменшення майбутніх обов'язкових річних обсягів газу у понад 10 разів відповідно до його фактичних потреб в імпорті газу.

28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" за позовом на транзит газу на суму 4,673 мільярда доларів. Тож за результатами двох арбітражів між компаніями – на поставку і транзит газу – "Газпром" повинен доплатити "Нафтогазу" 2,56 мільярда доларів. Через пеню сума боргу "Газпрому" вже перевищила 2,7 мільярда доларів, але російський газовий монополіст відмовляється повертати Україні гроші.
Медведчук і Бойко допомагають "Газпрому" не виплачувати Україні 3 мільярди доларів, – "Нафтогаз" Медведчук і Бойко допомагають "Газпрому" не виплачувати Україні 3 мільярди доларів, – "Нафтогаз" Reviewed by Sambir.misto.in.ua on липня 11, 2019 Rating: 5
21
Зображення для теми від користувача Jason Morrow. На платформі Blogger.