image
image

Експредставник голови ОБСЄ в Україні розповів, із ким воюємо на Донбасі


Експредставник голови ОБСЄ в Україні розповів, із ким воюємо на Донбасі


Експредставник голови ОБСЄ в Україні розповів, із ким воюємо на Донбасі
Підписи українського та російського представників під мінськими угодами підтверджують, що Україна і Росія є сторонами збройного конфлікту на Донбасі. Фото: unmultimedia.org
Експредставник голови ОБСЄ в Україні Мартін Сайдік, який брав участь у засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську відповів на питання - хто є сторонами конфлікту на Донбасі.
За його словами, підписи українського та російського представників під мінськими угодами підтверджують, що Україна і Росія є сторонами збройного конфлікту, який триває шостий рік на Донбасі.
"Якщо подивитеся на мінські угоди, на те, як вони підписані в оригіналі, ви побачите підписи Хайді Тальявіні (колишньої глави місії ОБСЄ в контактній групі, -Gazeta.ua), Леоніда Кучми та Михайла Зурабова (колишній посол РФ в Україні, - Gazeta.ua) . Потім пропущена відстань і є Захарченко та Плотницький. Чому нагорі Україна і Росія? Вони хіба не сторони конфлікту? Саме тому вони стоять нагорі", - заявив Сайдік, російському "Комерсанту" додавши, що у Росії "про це не хочуть і чути".
Сайдік також уточнив, що спроби Росії вважати себе посередником недоречні.
"Візьмемо останній закон так званої "ЛНР" про так званий кордон: про те, що державний кордон - це вся область. Чи вважає Росія, що це сумісно з мінськими угодами, в яких йдеться про окремі райони Донецької та Луганської областей? Де тут посередництво Росії? Це хіба відповідає мінським угодам? Ні! Де голос Росії?... Якщо хтось посередник, то він повинен діяти як посередник. А якщо посередник на одній стороні, то він не посередник, а "односторонній гравець", - сказав колишній спецпредставник ОБСЄ.
Під час зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську сторони домовились про розведення сил та засобів біля пункту пропуску "Гнутове". Україна наполягала на чотирьох нових ділянках – у районі залізничного мосту в Станиці Луганській, поблизу Авдіївки, Новоселівки Другої та біля КПВВ "Гнутове", повідомляє hromadske із посиланням на два джерела у ТКГ.
Експредставник голови ОБСЄ в Україні розповів, із ким воюємо на Донбасі Експредставник голови ОБСЄ в Україні розповів, із ким воюємо на Донбасі Reviewed by Sambir.misto.in.ua on січня 20, 2020 Rating: 5
21
Зображення для теми від користувача Jason Morrow. На платформі Blogger.