image
image

Британія хоче наростити ядерну зброю через загрози з боку Росії та Китаю

 

У Лондоні вирішили посилювати ядерний арсенал й активніше реагувати на загрози з боку Росії та Китаю, тому максимальна кількість ядерних боєголовок країни має зрости зі 180 до 260.

Джерело: стратегія прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, якого цитує DW, Українська правда

Деталі: Джонсон її представив у парламенті країни, зазначивши, що це бачення його урядом оборонної та зовнішньої політики країни на десятиліття. Згідно з новою стратегією Лондона, передбачене нарощування британського ядерного арсеналу та перегляд зовнішньополітичних загроз.

Як зазначається в представленому Джонсоном документі, верхню межу британського ядерного потенціалу буде збільшено зі 180 до 260 боєголовок. Це необхідно на тлі "зміни безпекового середовища та наявності широкого спектра технологічних і доктринальних загроз", зазначається в документі. За словами Джонсона, нині йдеться про наймасштабніший перегляд зовнішньополітичної й оборонної доктрини Британії з моменту завершення "холодної війни".

Водночас у новій стратегії наголошується, що британські ядерні боєголовки не направлені проти будь-якої держави. Мета такого перегляду зовнішньополітичних пріоритетів - зробити Сполучене Королівство "сильнішим, безпечнішим і заможнішим".

У документі наголошується, що в євроатлантичному просторі найбільша загроза безпеці країни виходить від Росії, і якщо відносини з російським урядом не покращаться, Британія "буде активно стримувати й захищатися від усього спектру загроз з боку Росії".

Нагадаємо: У доповіді американської розвідки повідомляється, що президент Росії Володимир Путін уповноважив свої розвідувальні служби поширювати дезінформацію про президента США Джо Байдена, щоб підвищити шанси перемоги Дональда Трампа на виборах.

Британія хоче наростити ядерну зброю через загрози з боку Росії та Китаю Британія хоче наростити ядерну зброю через загрози з боку Росії та Китаю Reviewed by Sambir.misto.in.ua on березня 16, 2021 Rating: 5
21
Зображення для теми від користувача Jason Morrow. На платформі Blogger.